Vårt miljöarbete

Vår målsättning är att ständigt förbättra och utveckla vårt arbete med att minimera negativ miljöpåverkan och därmed bidra till en långsiktig hållbar utveckling genom att i alla verksamheter föra ett integrerat, proaktivt miljöarbete. 

2018 tecknade vi därför en avsiktförklaran för medverkan i allmännyttans klimatinitiativ, som är ett gemensamt upprop för de kommunala bostadsbolagen att minska på utsläppen av växthusgaser. Vi tror att vi alla kan spela en viktig roll i klimatomställningen - många små insatser leder till ett stort resultat!

Här samlar vi information om vårt miljöarbete.

 

MILJÖNYHETER

Ett stort tack till alla som kom och hjälpte oss att inviga våra nya underjordiska miljöstationer på Malörten!

Sedan 2013 har vi varit miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

TrelleborgsHem har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. 

Årets julklapp 2018 har usetts till det återvunna plagget av HUI Research!

Under år 2017 har vi bedrivit ett aktivt och omfattande miljöarbete.

100 % fossilbränslefritt Skåne 2020 är ett upprop som Klimatsamverkan Skåne driver för att få kommuner, organisationer, företag och privatpersoner i Skåne att minska sin påverkan på klimatet - och visa att vi i Skåne kan och vill gå före. 

Sedan 2013 är Trelleborgshem miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas Miljödiplom.

För tionde året i rad firar vi på lördag den 19 mars Earth Hour. Det är världens största miljömanifestation och den startades 2007 av WWF i Sidney, Australien. 

Förra året miljödiplomerade TrelleborgsHem hela verksamheten. Diplomeringen skedde enligt Svensk Miljöbas, ett system som brukar beskrivas som en variant av ISO 14001 anpassad speciellt för mindre företag.

I våra miljöhus kan du kasta det mesta av ditt avfall men har du mattor, möbler eller annat som det inte finns ett sopkärl för ska du själv kasta det på Sysav Sjöviksvägen 34. 
 

Nu har vi tagit ännu ett viktigt steg för att minska vår miljöpåverkan och blivit miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.